Creme brûlée z kaszy jaglanej
Deser

Creme brûlée z kaszy jaglanej

Creme brûlée z kaszy jaglanej

Ciekawa propozycja na deser dla całej Rodziny :)

Składniki:
100 g kaszy jaglanej
2 łyżeczki miodu
ziarenka z laski wanilii
250 ml mleka
owoce np. maliny, jagody

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie. W garnuszku zalewamy ją mlekiem (mleko musi przykryć dokładnie kaszę). Gotujemy aż kasza zmięknie, w razie potrzeby dolewamy mleko. Dodajemy miód i wanilę, wszystko blendujemy na jednolitą masę. Przekładamy do foremek. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st.C i pieczemy ok 15 minut. Po wyciągnięciu posypujemy owocami.

Creme brûlée z kaszy jaglanej

Creme brûlée z kaszy jaglanej

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *