Konfitura z bananów i moreli
Deser

Konfitura z bananów i moreli

Konfitura z bananów i moreli

Zostało mi kilka bananów, których skórka sugerowałaby raczej wyrzucenie niż jedzenie 😉 Po „rozpakowaniu” tychże bananów okazało się, że są fantastycznie dojrzałe i bardzo ładne, a przy tym niesamowicie smaczne :) Rozgniotłam je trochę.

Moreli też miałam sztuk „kilka”. Obrałam je ze skórki i usunęłam pestkę. Pokroiłam drobno.

Konfitura z bananów i moreli

Cukru, ani żadnej innej substancji słodzącej nie użyłam, dlatego że banany były baaardzo słodkie.

Owoce wrzuciłam na patelnię. Początkowo wydawało się, że prędzej zaczną się palić niż zmieniać konsystencję w odrobinę lejącą. Ale udało się! :) Podsmażyłam do momentu, aż banany zrobiły się mocno „rozciapkane” i pach do słoików :)

Konfitura z bananów i moreli

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *