Schab dla Niemowlaka po 18. miesiącu
Obiad

Schab dla Niemowlaka po 18. miesiącu

Schab dla Niemowlaka po 18. miesiącu

Schab tradycyjny, w panierce zostawiłabym jeszcze na później. Dla 2-latka lepszy byłby zapiekany w marynacie :)

Składniki:
grubszy plaster schabu (ok 2 cm)
olej rzepakowy
przyprawy: sól, pieprz, papryka, lubczyk, czosnek

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Schab umyć i zamarynować olejem i przyprawami. Wszystkie szczypta, no może poza lubczykiem, który uwielbiamy :) Schab zapiekać w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem z folii aluminiowej, lub zawinąć w folię i tak włożyć na blachę.

Schab pieczemy ok 20 minut.

Schab dla Niemowlaka
Schab dla Niemowlaka

 

Podawać z ziemniaczkami i warzywami (ugotowanymi lub świeżymi).

Taki prawie tradycyjny obiad, schab dla Niemowlaka :) Aż łezka w oku się kręci, że Dzieci tak szybko rosną :)

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *